Studiezaal archief

E-mail Print PDF
There are no translations available.

In de studiezaal kunt u bronnen raadplegen en toegangen op collecties en indexen inzien die niet op internet staan. Bij de voorbereiding op uw onderzoek kan deze site u behulpzaam zijn. Iedereen die onderzoek wil doen in onze collecties is van harte welkom op het adres Oude Delft 169. De collecties zijn gratis in te zien, maar worden niet uitgeleend. Bekijk hier de openingstijden.

 

Hulp bij onderzoek
Onze medewerkers staan u zonodig ter zijde bij uw onderzoek. Er staan ook verschillende naslagwerken, handleidingen voor onderzoek (zie hierna onder Inleiding op bronnen) en een ladeoverzicht (wat vind ik waar?) ter inzage. Op veel collectieonderdelen zijn nadere toegangen gemaakt.

 

Inleiding op bronnen

Om het onderzoek in de collecties te vergemakkelijken hebben we een aantal thematische handleidingen opgesteld. Deze kunt u ook op deze site raadplegen (Onderzoeksrichtlijnen).

 

Online zoeken

De aanwezige collectie archieven is op twee manieren te doorzoeken: op alfabet en op thema. Ga hier naar de pagina Archiefonderzoek.

 

Originelen en microfiches
Op aanvraag worden tot 16.30 uur originele documenten door onze medewerkers zo snel mogelijk bij u gebracht. Voor stukken die elders bewaard worden geldt een reserveringstijd van twee werkdagen. Bestanden die veel geraadpleegd worden, of kwetsbare stukken, staan op microfiche. Deze kunnen met behulp van een leesapparaat bekeken worden.

 

Fotokopieën en andere reproducties
Van microfiches kunt u afdrukken maken. Van originelen die niet op microfiche staan, kan dat niet altijd. De tarieven van foto's, fotokopieën e.d. vindt u op ons tarievenoverzicht. Van materiaal van de collectie Beeld en Geluid (foto's e.d.) kunnen soms scans gemaakt worden (met een korte levertijd), of een repro-afdruk besteld (ca. drie weken levertijd). Vanwege de rechten kunnen reproducties van foto's vaak niet vrij gebruikt worden.

 

Studiezaal Archief Delft wifiGratis draadloos internet
Bezoekers van de studiezaal kunnen(op hun eigen laptop) gratis gebruik maken van draadloos internet. De praktischeinformatie m.b.t. toegang tot de internetverbindingkunt u verkrijgen bij de medewerkers van de studiezaal.

 

Klachten
Onze medewerkers doen hun best om u zo goed mogelijk van dienst te zijn. Mocht u desondanks klachten hebben over de dienstverlening, kunt u hiervoor een formulier invullen. Deze staan in de studiezaal en u kunt het afgeven bij de receptie. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.

Last Updated on Thursday, 02 December 2010 10:25  
Share to Facebook Share to Twitter Share to Linkedin Share to Google 

Openingstijden

There are no translations available.

Bekijk hier de actuele openingstijden

archief

Deze website maakt gebruik van cookies. Informatie over cookies