Te zien bij Archief Delft: Films van Oorlog en Bevrijding in Delft

E-mailadres Afdrukken PDF

Interesse in de Tweede Wereldoorlog? Bij Archief Delft zijn twaalf korte, Delftse films te zien uit de bezettingstijd en van de eerste dagen na de bevrijding. De Delftse amateuropnamen van en na WOII zijn met subsidie van het Ministerie van VWS gedigitaliseerd in het kader van het landelijke project 'Oorlog in Blik'.

Oorlog in Blik

Films bekijken
De twaalf filmpjes, in lengte variërend van een paar minuten tot een half uur, zijn tijdens openingstijden individueel te bekijken in de voorzaal van het archief. Toegang is gratis.


Beschrijving
Een korte beschrijving van de filmpjes kunt u hier downloaden (in PDF).

Meer filmmateriaal
Voor meer filmmateriaal uit de oorlog kunt u terecht op de website: www.oorloginblik.nl.

Oproep: op zoek naar nieuw materiaal
Vele van de getoonde films zijn door particulieren geschonken aan het Archief Delft. Heeft u zelf nog films of foto's over Delft en omgeving die mogelijk interessant zijn voor het Archief? Neemt u dan contact op met Sam Schillemans ( Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. ) of Annika Hendriksen ( Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. ) van de afdeling Beeld en Geluid. Zij zijn ook telefonisch bereikbaar op: 015 - 260 23 47.

Wellicht kunnen uw films of foto’s een hiaat opvullen in de collectie en helpt u daarmee stadsgenoten en onderzoekers, nu en in de toekomst, bij de beeldvorming en geschiedschrijving van Delft en omstreken.

Laatst aangepast op maandag 21 november 2011 14:04  
Share to Facebook Share to Twitter Share to Linkedin Share to Google 
Deze website maakt gebruik van cookies. Informatie over cookies