Dienstverlening

 • Vraag&antwoord

  Prikbord

  There are no translations available.

  Bent u al jaren op zoek naar die ene missing-link?

  U kunt hier een vraag plaatsen waarvoor u de hulp van andere onderzoekers wilt inroepen. Deponeer uw vraag in onze electronische postbus en vermeld uw telefoonnummer en/of uw adres. Wij plaatsen uw oproep drie maanden.

  Het prikbord is niet bedoeld voor vragen naar alleen een familienaam (bijvoorbeeld: 'wie kan er meer vertellen over de genealogie van de familie Jansen'), of voor vragen die geen verband houden met Delft.

  Klik hier om direct naar het Prikbord te gaan.

 • Tarievenoverzicht

  There are no translations available.

   

  Wanneer u zelf onderzoek verricht in de studiezaal van het Archief Delft is dat gratis. Voor het maken van kopieën en reproducties betaalt u tarieven die jaarlijks door de gemeente worden vastgesteld. U kunt het Archief Delft ook opdracht geven (alleen schriftelijk) iets voor u uit te zoeken. Daar zijn kosten aan verbonden. Natuurlijk kunt u zelf aangeven hoeveel tijd u maximaal aan het onderzoek wilt laten besteden, voor de volledigheid: de onderzoekstijd wordt in rekening gebracht.

  Tarieven
  Bekijk hier het tarievenoverzicht voor 2013

Nieuws

 • Toekomstvisie vastgesteld

  There are no translations available.

  Het college van burgemeester en wethouders heeft de toekomstvisie van koepelorganisatie Erfgoed Delft, waarvan Archief Delft een onderdeel is, vastgesteld.

  Belangrijkste uitkomst is dat ontvlechting op termijn het meest kansrijk is voor een succesvolle en duurzame ontwikkeling van Museum Prinsenhof, Archief Delft en Archeologie Delft. De werkzaamheden, de wettelijke taken, de relevante netwerken en de externe ontwikkelingen in de domeinen museum, archief en archeologie zijn te verschillend om in gefuseerde vorm met succes te verzelfstandigen. Verzelfstandiging van Museum Prinsenhof biedt op termijn het meeste perspectief. Dit is echter alleen mogelijk wanneer de programmering en het bezoekersaantal van het museum in de komende jaren verder verbetert. Voor Archeologie Delft en Archief Delft bieden versterking en uitbreiding van regionale samenwerkingsverbanden, zoals die nu al bestaan, de meeste kansen voor de toekomst.

  Lees het complete bericht op de website van Gemeente Delft.

 • Schetsontwerp nieuw archiefgebouw

  There are no translations available.

  Architecten combinatie Wingender Hovenier / Gottlieb Paludan ontwerpt nieuw archiefgebouw

  De ontwerpopdracht voor het nieuwe gebouw van Archief Delft gaat naar de combinatie Wingender Hovenier Architecten / Gottlieb Paludan Architects. Deze samenwerking van twee architectenbureaus uit Amsterdam en Kopenhagen kwam als beste uit de bus in de Europese Aanbesteding van de ontwerpopdracht. Het nieuwe archiefgebouw wordt medio 2016 opgeleverd.

 • Cursus Oud Schrift (Paleografie)

  There are no translations available.

  Na drie succesvolle cursussen organiseert het Archief Delft dit voorjaar wederom een cursus ‘Paleografie voor beginners'.

  Aan de hand van uiteenlopende teksten leert u alles over oud schrift en de verschillende schrijfwijzen. Tevens wordt informatie gegeven over de instellingen waarvan de teksten afkomstig zijn (b.v. de Weeskamer, het Notarieel Archief, etc.)