Dienstverlening

 • Vraag&antwoord

  Prikbord

  There are no translations available.

  Bent u al jaren op zoek naar die ene missing-link?

  U kunt hier een vraag plaatsen waarvoor u de hulp van andere onderzoekers wilt inroepen. Deponeer uw vraag in onze electronische postbus en vermeld uw telefoonnummer en/of uw adres. Wij plaatsen uw oproep drie maanden.

  Het prikbord is niet bedoeld voor vragen naar alleen een familienaam (bijvoorbeeld: 'wie kan er meer vertellen over de genealogie van de familie Jansen'), of voor vragen die geen verband houden met Delft.

  Klik hier om direct naar het Prikbord te gaan.

 • Tarievenoverzicht

  There are no translations available.

   

  Wanneer u zelf onderzoek verricht in de studiezaal van het Archief Delft is dat gratis. Voor het maken van kopieën en reproducties betaalt u tarieven die jaarlijks door de gemeente worden vastgesteld. U kunt het Archief Delft ook opdracht geven (alleen schriftelijk) iets voor u uit te zoeken. Daar zijn kosten aan verbonden. Natuurlijk kunt u zelf aangeven hoeveel tijd u maximaal aan het onderzoek wilt laten besteden, voor de volledigheid: de onderzoekstijd wordt in rekening gebracht.

  Tarieven
  Bekijk hier het tarievenoverzicht voor 2014

Nieuws

 • Gezocht: uw foto's van '40 -'45

  There are no translations available.

  Volgend jaar mei brengt W|Books in samenwerking met Archief Delft het fotoboek Delft 40-45 uit, samengesteld en geschreven door Trudy van der Wees. Voor dat boek zijn we op zoek naar opmerkelijke Delftse foto's uit het dagelijks leven in de periode 1940 - 1945. Deze foto's worden ter plekke gescand en beschreven. Het is de bedoeling dat de foto's beschikbaar komen voor het boek en voor Archief Delft. Delft 40-45 verschijnt in de reeks 40-45, die onder redactie staat van Erik Somers en René Kok (NIOD).

  Zaterdag 8 november zijn Delftenaren met hun foto's uit de periode 1940-1945 naar het Archief Delft gekomen. Trudy van der Wees en de mensen van Archief Delft kijken heel tevreden terug op de resultaten van de dag. Een aantal prachtige foto's zijn gescand en de auteur kon boeiende bijbehorende verhalen optekenen. Er kwamen ook verhalen zonder foto's en verhalen die eindigden met de belofte om de bijbehorende foto nog te brengen. Met deze bijdragen belooft 'Delft 40-45' een prachtige uitgave te worden! Het boek komt uit in mei 2015.

  Meer informatie: archief@delft.nl of via 06 5398 6015 (Bas van der Wulp, stadshistoricus)

  Spaarnestad Photo - foto Tiemen van der Reijken-web

  Spaarnestad Photo, foto Tiemen van der Reijken.

 • Mini cursus Maak Kennis met Archief Delft

  There are no translations available.

  In het kader van de Maand van de Geschiedenis in oktober 2014 kunt u kennis maken met verschillende aspecten van Archief Delft tijdens een mini-cursus.

  'Maak kennis met Archief Delft' bestaat uit drie workshops van elk 90 minuten gegeven op maandagmiddag 13, 20 en 27 oktober van 14.00 tot 15.30 uur.

 • Nieuwe Delftse Collectie website gelanceerd

  There are no translations available.

  Woensdag 18 juni lanceert Archief Delft de nieuwe Delftse collectie-website: www.collectie-delft.nl. De website ontsluit, in deze eerste fase, een drietal kennisbronnen van Archief Delft. Vanaf vandaag kunnen bezoekers van de studiezaal van Archief Delft op een gemakkelijke manier zoeken in de Willem van Oranje-Bibliografie, Delftse biografieën en Nadere toegangen.