Delftse bouwvergunningen en -tekeningen bij het Stadsarchief

In de studiezaal van het Stadsarchief Delft aan de Gantel 21 staan PC’s waarop u zelf Delftse bouwtekeningen, berekeningen en sonderingen/funderingsadviezen van voor 1 oktober 2010 kan raadplegen. De documenten zijn op adres en huisnummer te vinden.

Het digitaal bekijken van het bouwarchief bij het Stadsarchief gebeurt op afspraak, zodat wij vooraf kunnen checken of de scans er inderdaad zijn. Hiervoor kunt u contact met ons opnemen via 015 260 23 41 of stadsarchief@delft.nl.

Eigen gebruik
Als u een kopie wil van de documenten voor eigen gebruik, kunt u de digitale bestanden zelf op een aan te schaffen USB stick van de gemeente opslaan of een foto maken van het beeldscherm met eigen camera. In verband met beveiliging is het niet toegestaan om een eigen USB-stick te gebruiken.  Bij een eventueel volgend bezoek moet u dus opnieuw zo’n USB-stick kopen.

Tarieven
Het zelf raadplegen van de bestanden bij het Stadsarchief is gratis. Voor het laten maken van kopieën en reproducties stelt de gemeente Delft jaarlijks het tarief vast.
Deze zijn te vinden op www.archief-delft.nl/bezoekersinformatie/tarievenenvoorwaarden

De USB-stick is bij het Stadsarchief te verkrijgen voor € 5,-. Het plaatsen van tekeningen op de USB-stick kost €10,- per adres ongeacht het aantal tekeningen. Pinnen is nu helaas nog niet mogelijk, neemt u dus contant geld mee.