Bezoek de Open Dagen van het nieuwe Stadsarchief Delft op 9 en 10 september

depot-klein

Tijdens Open Monumentendagen in het weekend van 9 en 10 september is het nieuwe Stadsarchief Delft van 13:00 – 16:00 geopend voor publiek. Afgelopen zomer is het Stadsarchief verhuisd van de binnenstad naar een nieuw, duurzaam pand in de Harnaschpolder op de grens tussen Delft en Den Hoorn. De ruime depots met verschillende depotklimaten en een moderne studiezaal passen bij het professionele archiefbeheer van de 21e eeuw. Het gloednieuwe, state-of-the-art archiefgebouw is tijdens de Open Dagen te bezoeken voor iedereen, jong en oud, die kennis wilt maken met het nieuwe Stadsarchief Delft.

Tijdens de Open Dagen is het mogelijk een kijkje te nemen in het nieuwe depot en bij de recent verworven aanwinsten en bijzondere stukken uit de collectie. Naast de rondleidingen zijn er leuke en leerzame workshops voor jong en oud. In de workshop paleografie leren bezoekers hoe zij een historische tekst kunnen ontcijferen. Tijdens de workshop kalligrafie maken kinderen kennis met de kunst van het sierschrijven. In de ‘Mierevelt photobooth’ kunnen bezoekers op de foto als historisch figuur. Genoeg te doen, dus!

Kom dus op 9 en 10 september naar de Open Dagen van het nieuwe Stadsarchief Delft. Het Stadsarchief is goed te bereiken met de fiets.

Programma zaterdag & zondag

13.30 – 15.30 Workshop kalligrafie

13.30 Rondleiding

14.00 Rondleiding

14.30 Rondleiding

15.30 Rondleiding

Bezoekers kunnen doorlopend deelnemen aan de workshop Paleografie, workshop Maak je eigen stamboom en de Mierevelt Photobooth.

Bereikbaarheid Het Stadsarchief is goed bereikbaar met de fiets. Vanuit de binnenstad van Delft rijden tuktuks heen en weer naar de Harnaschpolder (vertrekpunt: Agathaplein).